Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op donderdag 17 maart de verdachte Servinio O. (29) ter zake zware mishandeling en het overtreden van het beschermingsbevel opgespoord en aangehouden. Hij werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Flora.

Servinio zag op dinsdag 8 maart kans om zijn ex partner Kethura M. (27) met een wielsok te mishandelen. Het slachtoffer heeft letsels opgelopen en is voor verdere medische behandeling verwezen naar de Orthopeed. Onderzoek wees uit dat de verdachte en het slachtoffer een relatie van zeventien (17) jaar hadden en een zoon van 7 jaar hebben. Vanwege de eerder veelvuldige mishandelingen kwam er een eind aan de relatie, waarbij er een beschermingsbevel tegen de verdachte is uitgegeven. Ondanks het bevel hebben Servinio en Kethura vanwege de zorg van hun zoon toch nog contact.

Na op 8 maart te zijn gebeld door zijn zoon, die hem aangaf dat hij zich niet goed voelde, begaf de verdachte zich naar de woning van de vrouw. Hij trof Kethura niet thuis aan en wachtte haar op. Toen de vrouw thuis aankwam bracht Servinio zijn ex-partner slagen toe met een wielsok.

Het voorwerp waarmee het slachtoffer werd mishandeld werd niet aangetroffen. De verdachte werd na zijn aanhouding door het RBTP overgedragen aan de politie van het bureau Flora.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Servinio in verzekering gesteld.