De 20-jarige Elijah J. is zondagmiddag 21 augustus aan de Naaldvarensweg door de politie van het bureau Paranam ter zake woninginbraak aangehouden.

De politie van het bureau Paranam kreeg een telefonische melding van een eigenaar van een woning die in het buitenland vertoefde. Hij gaf de wetsdienaren aan dat hij via camerabeelden op zijn telefoon heeft geconstateerd dat er werd ingebroken in zijn woning.
Toen de politie ter plaatse arriveerde, hebben de verdachten vermoedelijk gehoord en sprongen via een raam uit de woning en kozen vervolgens het hazenpad. De politieambtenaren losten waarschuwingsschoten om de vluchtende verdachten op andere gedachten te brengen. Het gelukte hen de verdachte Elijah aan te houden. Zijn kompaan zag kans uit handen van de politie te blijven.

Op Elijah werden aangetroffen en in beslag genomen twee zwart verkaste mobiele telefoons. Verder constateerden de wetsdienaren dat er een aantal goederen uit de woning zijn gehaald. Vanwege de vele inbraken in de woning van de aangever, is de zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Elijah door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.