Op woensdag 9 augustus 2023 heeft de politie van het bureau Nieuw Nickerie een persoon gearresteerd die verdacht wordt van het plegen van een beroving.

Een jongen van dertien jaar oud, met de initialen B.S., bezocht samen met zijn oom B.M. het eerder genoemde politiebureau. De jongen vertelde de politie dat hij kort daarvoor was beroofd door een onbekende man. Hij was samen met zijn oom naar Nieuw Nickerie gegaan voor wat ontspanning. Nadat zijn oom de auto voor een winkel had geparkeerd, begaven ze zich naar de omgeving van het “Brasaplein”. Op een bepaald moment ging de jongen terug naar de auto om deze te controleren. Op dat moment werd hij aangesproken door een onbekende man die geld van hem eiste. Toen de jongen aangaf geen geld te hebben, doorzocht de verdachte op een ruwe manier de broekzak van de jongen. Daarna ging de verdachte er vandoor met de mobiele telefoon van de jongen. Gelukkig slaagden de politieagenten erin om de verdachte te arresteren bij een nabijgelegen “Suribetshop”. Bij zijn arrestatie bleek dat de verdachte de mobiele telefoon had verpand bij de beheerder van de “Suribetshop”. Zowel de verdachte als de persoon die de gestolen telefoon had ontvangen werden meegenomen naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte in hechtenis genomen door de politie. De persoon die de gestolen telefoon had ontvangen werd na een ernstige waarschuwing vrijgelaten.