De afdeling Public Relations (PR) van het Korps Politie Suriname (KPS) lanceerde op woensdag 20 september 2023 omstreeks 10.00 uur ‘s ochtends een nieuw pilotproject genaamd “Voorlichtings Hotspot” bij het Tata Colin-monument in Totness, district Coronie. Het PR-team werd ondersteund door de afdeling Narcotica Brigade en het Voorlichtingsinstituut (VVI) om informatie te verstrekken aan de lokale gemeenschap. Ook het voorlichtingsteam van het ministerie van Justitie en Politie was aanwezig. De districtscommissaris van Coronie, de heer Maikel Winter, die een cruciale rol speelde bij de start van dit pilotproject, bezocht eveneens de voorlichtings hotspot.

Het thema voor deze “Voorlichtings Hotspot” was “Luister, Leer en Neem de Boodschap Mee”. Het doel is om voorlichting niet alleen in Paramaribo te verstrekken, maar ook in de districten, dichter bij de plaatselijke bewoners te brengen. Het volgende district dat het voorlichtingsteam zal bezoeken, is Commewijne. Op dinsdag 26 september 2023 zal het team omstreeks 09.00 uur aanwezig zijn bij de sportbond in Tamanredjo.

Het KPS roept de samenleving op om deel te nemen aan deze activiteiten en de verstrekte informatie te gebruiken om criminaliteit te verminderen en bij te dragen aan veiliger verkeer.