President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 13 oktober 2023 verkondigd dat het nieuwe ministerie van Volksgezondheid-gebouw, gelegen op het terrein van Rode Kruislaan 22, een aanzienlijke impuls zal geven aan de gezondheidssector en het welzijn van de burgers. Dit gebeurde tijdens de “Eerste Steenlegging Ceremonie,” die het begin markeerde van de bouw van dit state-of-the-art gebouw.

De bouwovereenkomst tussen het ministerie van Volksgezondheid en de aannemer “The 23rd Metallurgical Construction Group Co., LTD.” van Minmetalen werd reeds op 16 augustus 2023 ondertekend.

In zijn toespraak benadrukte President Santokhi het fundamentele recht van elke burger op goede gezondheid en benadrukte hij de verantwoordelijkheid van de regering om kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen. Hij sprak zijn vreugde uit over deze belangrijke mijlpaal en onderstreepte de cruciale rol van het nieuwe gebouw in het versterken van de gezondheidszorg in Suriname. Het zal hoogwaardige faciliteiten herbergen om de efficiëntie en effectiviteit van gezondheidsdiensten te verbeteren.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte dat dit nieuwe gebouw niet alleen het ministerie zal huisvesten, maar ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) en andere gezondheidsdiensten. Hij benadrukte het geduld en de aandacht die aan dit project zijn besteed en benadrukte de cruciale rol van zowel het ministerie als het BOG in de gezondheidssector. Minister Ramadhin wees erop dat alle afdelingen nauw betrokken waren bij het ontwerp van het gebouw.

Ian Ho-A-Shu, vertegenwoordiger van de Inter American Development Bank (IDB), deelde mee dat de IDB verheugd was om samen te werken met de Surinaamse regering. Hij onthulde dat de IDB 20 miljoen dollar heeft bijgedragen aan het gezondheidszorgverbeteringsproject om chronische ziekten aan te pakken en de levenskwaliteit in Suriname te verbeteren. Ho-A-Shu prees deze ceremonie als een cruciale mijlpaal in het kader van het gezondheidsprogramma en feliciteerde het ministerie van Volksgezondheid met deze positieve ontwikkeling in de Surinaamse gezondheidssector.