In de ochtend van woensdag 25 oktober 2023, ontving het politiebureau van Geyersvlijt een verontrustend telefoontje over het afvuren van schoten op een auto en woning annex studio aan de Maikoestraat in het ressort Geyersvlijt.

Bij aankomst op de locatie troffen de wetsdienaren de bewoonster van het pand, mevrouw S.B., aan. Ze deelde mee dat ze in de vroege ochtend geluiden had gehoord die leken op brekend glas of schoten, maar aanvankelijk schonk ze er niet veel aandacht aan. Later, toen ze naar haar auto ging, ontdekte ze tot haar schrik schade aan de linkerkant van haar voertuig, waaronder het linkerportier, de voorruit, de koplamp en een lekke band. Haar auto was geparkeerd aan de voorkant van de woning, waar ook de studio zich bevindt. Opmerkelijk genoeg had de bewoonster geen enkel vermoeden van wat er zich had afgespeeld.

Gelukkig waren er geen persoonlijke verwondingen gemeld als gevolg van dit incident, maar de schade aan zowel het voertuig als het onroerend goed was aanzienlijk. De beweegredenen achter deze daad en de identiteit van de dader(s) zijn op dit moment nog onbekend en blijven een mysterie. Het forensische team voert momenteel een grondig technisch onderzoek uit om te proberen meer inzicht te krijgen in dit verontrustende voorval.

De politie heeft aangekondigd dat het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo.