Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken werd vereerd met een volledige studiebeurs voor Thailand, uitgereikt door Maurino Pansa, de honorair consul van het Koninkrijk Thailand en tevens CEO van de Pansa Group of Companies. Dit speciale moment vond plaats tijdens het bezoek van de bewindsman aan de Pansa Machine Shop in het Para-district op 3 november 2023.

De honorair consul benadrukte het belang van effectief gebruik van deze beurs en deed een beroep op de minister om hier goed op toe te zien. Als teken van dank vroeg Minister Mac Andrew aan de honorair consul om namens de Surinaamse regering zijn waardering over te brengen aan Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Rama X) van Thailand voor deze gulle beurs.

Met toewijding beloofde de minister zich in te spannen om in 2024 een Surinaamse student naar Thailand te sturen voor verdere studie. Dit gebaar symboliseert de wens om de bilaterale banden tussen de twee landen te versterken en te benutten. Daarnaast benadrukte de honorair consul het potentieel van Suriname om van Thailand te leren, vooral op het gebied van toerisme, een sector met aanzienlijke groeikansen in Suriname.

Op 6 november vervolgde Minister Mac Andrew deze ceremonie door de beurs officieel over te dragen aan minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Deze overdracht markeert niet alleen de start van een nieuwe educatieve mogelijkheid voor Surinaamse studenten, maar ook de versterking van samenwerking en uitwisseling tussen beide landen.