Enkele ambtenaren van het ministerie van Justitie en Politie hebben met succes de cursus Frans afgerond. Op donderdag 9 november ontvingen zij hun certificaat in het gebouw van Alliance Françaises du Suriname aan de Letitia Vriesdelaan. De ambtenaren hebben Niveau A1.1 van november 2022 tot 16 februari 2023 gevolgd, en Niveau A 1.2 van 8 juni tot 19 september 2023. Van de 12 gestarte ambtenaren hebben er 6 de cursus met succes afgerond.

Justitieminister Kenneth Amoksi benadrukte het belang van het overwinnen van taalbarrières voor duidelijke communicatie, vooral tijdens ontmoetingen met Franstalige functionarissen. Hij onderstreepte het belang van voortdurende professionele ontwikkeling, inclusief taalgerelateerde vaardigheden, en benadrukte de waarde van leren van andere culturen, zoals de Fransen.

De minister benadrukte ook de sterke samenwerking tussen Suriname en Frankrijk op het gebied van veiligheid, maar erkende dat er uitdagingen zijn waarvoor verdere ondersteuning nodig is.

Virginie Lemay, directeur van Alliance Françaises du Suriname, benoemde de speciale dag waarop de gevorderden hun certificaat ontvingen. De felicitaties werden ook overgebracht door de Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste, en Jean-Michel Canestrier, Commandant Sécurité van de ambassade.

De groep bestond uit hoofden en medewerkers van verschillende afdelingen binnen Justitie. Maritza Vroom-Sibelo, hoofd Vorming en Opleiding, was ook aanwezig. Deze afdeling is verantwoordelijk voor trainingen en opleidingen binnen het ministerie.