President Chandrikapersad Santokhi verscheen als gast op ABC Radio’s “Welingelichte Kringen,” waar hij belangrijke onderwerpen aansneed met panelleden Amanda Sheombar, Hugo Essed en Cor Pigot. Het radiogesprek, gedateerd op 12 november 2023, bood diepgaande inzichten in de regeringsmaatregelen, waaronder aanpassingen in belastingen en verbeteringen in belastinginning, ter ondersteuning van de koopkracht van de bevolking.

De president benadrukte de inzet van de regering voor nationale eenheid, veiligheid en de voortgang van Suriname na een financiële crisis. Hij deelde zijn zorgen over veiligheidskwesties en besprak lopende hervormingen binnen de veiligheidsdiensten. Ook werd de noodzaak van eenheid onder alle Surinamers sterk benadrukt, waarbij de president krachtig stelling nam tegen pogingen om etniciteit te benutten.

Daarnaast werden de bouw van belangrijke overheidsgebouwen, zoals het nieuwe politiehoofdkantoor en het DNA-gebouw, besproken. De president benadrukte hun rol in het verbeteren van werkomstandigheden en het efficiënter maken van het parlement. Hij wees op de aankomende UNESCO-missie die ervoor moet zorgen dat het DNA-gebouwproject correct wordt uitgevoerd.

President Santokhi eindigde het programma met een Divali-boodschap waarin hij opriep tot eenheid en solidariteit onder de bevolking, en zijn toewijding aan een welvarend Suriname benadrukte.