De KMO Unit, een tak van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, speelt een cruciale rol in de begeleiding en monitoring van ondernemers gedurende en na hun financieringsaanvraagproces. Onlangs verzorgden Eric Hansen en James Riordan van Solidaridad een trainingsessie in het gebouw van de KMO-unit op donderdag 9 november 2023 om de capaciteit van het team te versterken.

Solidaridad biedt technische ondersteuning voor het project Suriname’s Growth Enterprise (SURGE), gefinancierd door de Wereldbank. SURGE vormt een integraal onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarbij bedrijven uit diverse districten betrokken zijn. Amit Chandansingh, waarnemend Onderdirecteur Industrie, benadrukte dat SURGE een “matching grant” programma omvat, waar deelnemende bedrijven in aanmerking komen. De focus ligt op het versterken van de capaciteiten van de KMO-unit om ondernemers uit alle sectoren te begeleiden en te monitoren bij hun financieringsaanvragen.

De training richt zich specifiek op het opstellen van businessplannen volgens het canvas model en de buyer-led benadering. Dit initiatief is gericht op het bevorderen van de ontwikkeling en economische groei van Suriname als geheel.