Op de vroege middag van vandaag, omstreeks 12.30 uur, is de 21-jarige S.D. door de politie van Rijsdijk in hechtenis genomen op verdenking van mishandeling en vernieling. De jongeman wordt ervan beschuldigd de woning van zijn buurvrouw te hebben vernield, waarbij hij gebruikmaakte van een houwer die hij van haar balkon had genomen.

Het conflict begon eerder op de dag toen de verdachte betrokken was bij een handgemeen met zijn jongere broer. De buurvrouw, getuige van het incident, aarzelde niet en belde onmiddellijk de politie om het voorval te melden. Deze tussenkomst viel echter niet in goede aarde bij S.D., die de buurvrouw kwalijk nam dat zij de autoriteiten had ingeschakeld.

Gedreven door wrok en boosheid over de melding, besloot de 21-jarige later op de dag tot zijn destructieve daad. Gewapend met de houwer trok hij naar de woning van de buurvrouw en bracht aanzienlijke schade toe.

De politie van het politiebureau Rijsdijk heeft de zaak in behandeling genomen en is momenteel bezig met het onderzoek naar de exacte omstandigheden van de mishandeling en vernieling.