Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een vooraanstaande rol gespeeld als hoofd van het Surinaamse team tijdens de 7e Chinese Internationale Import Expo. Gedurende deze beurs kregen Surinaamse ondernemers een uniek platform aangeboden om hun lokale producten te presenteren, gericht op het vergroten van de omzet in China en andere Aziatische markten. De inspanningen van het Ministerie van EZ werden volledig ondersteund door de ambassade van China. Deze veelomvattende beurs vond plaats van 5 tot 10 november 2023.

Een scala aan lokale producten, waaronder pindakaas, hout, wijn, sappen, softdrinks, mineraalwater, cosmetica, vis en visproducten, werden tentoongesteld op de 7e China International Import Expo. De stand van Suriname, strategisch ondergebracht in het Caricom paviljoen, trok aanzienlijke belangstelling van geïnteresseerde zakenmensen. Naast de tastbare goederen werden ook mogelijkheden op het gebied van toeristische bestemmingen en zakelijke investeringen in de schijnwerpers gezet. Minister Kuldipsingh, die persoonlijk aanwezig was bij de openingsceremonie, benadrukte de essentie van een sterke zakelijke handelsrelatie tussen Suriname en China.

Tijdens de expo nodigde de Chinese minister van Handel de Surinaamse delegatie uit voor een “matchmaking gesprek”, waarbij de aangeboden producten en investeringsmogelijkheden uitvoerig werden besproken. Minister Kuldipsingh benadrukte het belang van het positief profileren van Suriname en het optimaal benutten van de afzetmogelijkheden die China biedt. Hiermee hoopt zij de lokale productie te stimuleren en de export te bevorderen, terwijl de robuuste zakelijke relaties tussen Suriname en China worden versterkt.