Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat de bouw van een logistiek centrum bij de Nieuwe Haven en de rehabilitatie van de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal op het programma staan. Deze initiatieven vallen onder het project “Improving Transport Logistics and Competitiveness in Suriname” (ITLCS), dat gericht is op de reconstructie van het wegennetwerk nabij de haven van Paramaribo en de brug over het Saramaccakanaal in het verlengde van de Van ’t Hogerhuysstraat.

De contractondertekening met de aannemers voor deze projecten vond plaats op donderdag 16 november 2023 in de Ballroom van Hotel Torarica. De waarnemend directeur Civiel Technische Werken (CTW), Satish Mohan, zette namens het ministerie zijn handtekening onder de documenten. De Baitali Group of Companies NV is verantwoordelijk voor de bouw van het logistieke centrum, terwijl de Joint Venture China Roads & Bridge en Kuldipsingh Infra de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat zullen rehabiliteren. De werkzaamheden voor de laatstgenoemde zijn reeds gestart. Minister Riad Nurmohamed van OW noemde het project langverwacht, met name wat betreft de oeververbinding. Hij benadrukte dat de nieuwe terminal zal voldoen aan internationale normen, waardoor de afhandeling van containers efficiënter zal verlopen en wachttijden en kosten zullen verminderen.

Hoewel de werkzaamheden mogelijk enige hinder voor de samenleving met zich mee zullen brengen, verzekerde Minister Nurmohamed dat verkeersstremming voornamelijk zal plaatsvinden tijdens de brugwerkzaamheden. Voor de Nieuwe Haven is een apart terrein gereserveerd om overlast te minimaliseren. De minister kondigde aan dat tijdens werkzaamheden aan de Van ’t Hogerhuys- en Slangenhoutstraat een veiligheidsteam het verkeer 24 uur per dag zal begeleiden. Er zullen tijdig aankondigingen worden gedaan door het ministerie om het publiek op de hoogte te stellen van mogelijke wegafsluitingen.