Op dinsdag 21 november 2023 heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) met vier aannemers contracten getekend voor vijf civieltechnische projecten in de districten Nickerie, Brokopondo en Sipaliwini. De initiatieven, met een totale kostenraming van ruim 8 miljoen SRD, omvatten onder andere de bouw van een betonnen brug in Solan (district Sipaliwini), een doorgangshuis en toilettengroep in Post Utrecht (district Nickerie), een betonnen brug in Bilawatra (district Sipaliwini), en een betonnen aanmeersteiger in Baku, Sarakreek (district Brokopondo).

Ettiré Patra, beleidsadviseur van het ministerie, benadrukt dat deze projecten voortkomen uit de behoeften die tijdens werkbezoeken door de gemeenschappen zijn aangegeven. Hij onderstreept de inspanningen van het ministerie om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving en gelooft dat deze projecten niet alleen de lokale bevolking, maar ook doorreizigers zullen ten goede komen.

Patra voegt eraan toe dat de projecten binnen een periode van 32 werkbare dagen moeten worden afgerond. Ondanks de vele civieltechnische en bouwkundige projecten in de planning, benadrukt hij dat financiële middelen een beperkende factor vormen. Desalniettemin kijkt hij uit naar meer projecten in het binnenland in de nabije toekomst.