Op maandag 27 november 2023 is de verdachte B.G. door de politie van Saramacca gearresteerd, nadat hij zich in de middag met zijn advocaat had gemeld bij het politiebureau.

De aanklacht tegen B.G. dateert van vrijdag 24 november 2023, toen er op het politiebureau Calcutta melding werd gemaakt. Hij zou de zoon van zijn buurman K.D. hebben aangereden met een ATV, resulterend in verwondingen die leidden tot enkele dagen ziekenhuisopname in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Uit politieonderzoek is gebleken dat B.G. en K.D., buren met een langlopend geschil over een perceel, beiden beweren het recht op grondhuur voor het betreffende stuk grond te hebben. Beiden kunnen documentatie overleggen (mogelijk dubbele gronduitgifte) en ondernemen activiteiten op het land, wat tot spanningen heeft geleid.

Overtuigd dat K.D. schade aan zijn infrastructuur en landbouwgewassen had veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden op het perceel, begaf B.G. zich op 24 november 2023 met een ATV naar het terrein om poolshoogte te nemen. Na het vastleggen van beelden reed hij weg en raakte daarbij de zoon van K.D. met de ATV.

B.G. is na voorgeleiding in verzekering gesteld door de politie, in afwachting van verdere stappen tijdens het lopende onderzoek na overleg met het Openbaar Ministerie.