Op dinsdagavond 28 november 2023 vonden buurtbewoners het levenloze lichaam van B.R., een 69-jarige alleenstaande vrouw, op haar achtererf in het ressort Santo Boma. De politie van bureau Santo Boma startte een onderzoek na de melding van een sterk ontbindend lijk op het adres in Leiding 15. Bij aankomst ontbraken beide onderarmen en het linker onderbeen van het slachtoffer, dat ongeveer 23 meter van haar woning lag. Het mobiele telefoontoestel van de vrouw, samen met een houwer en een hark, werd op een stoel aangetroffen. Een arts bevestigde officieel het overlijden van de vrouw.

Volgens buurtbewoner C.J. hadden zij en enkele buren de vrouw enkele dagen niet gezien, wat hen aanzette om haar woning te controleren. Bij aankomst op het erf roken ze een onaangename geur en ontdekten ze het lichaam van B.R. op het achtererf, nadat ze via een openstaande zijdeur de woning betraden. De politie onderzocht de woning en vond alles op zijn plaats. Op basis van de situatie ter plaatse wordt vermoed dat het lichaam ongeveer een week op het achtererf heeft gelegen. De zus van het slachtoffer verklaarde dat ze haar voor het laatst op dinsdag 21 november 2023 had gesproken en dat B.R. destijds gezond was en geen ziekte had.

Op bevel van het Openbaar Ministerie is het stoffelijk overschot van B.R. door de politie in beslag genomen voor obductie.