Op donderdag 30 november presenteerden de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbank de Suriname Survey of Living Conditions 2022. Deze enquête, gebaseerd op betrouwbare gegevens, biedt nieuwe inzichten voor beleidsbesluiten in Suriname. De volledige gegevens en technische documentatie zijn nu beschikbaar op de IDB-publicatiewebsite.

Adriana La Valley, de vertegenwoordiger van de IDB in Suriname, benadrukte het belang van gegevens voor beleidsmakers en gelooft dat de gezamenlijke inspanningen met de Wereldbank zullen bijdragen aan het verbeteren van het leven van de burgers in Suriname. De enquête, uitgevoerd onder 7.713 individuen uit 2.540 huishoudens, ondersteunt zowel armoedeanalyse als beleidsplanning. Het ontwerp en de uitvoering werden gefinancierd door de IDB, en de Wereldbank en IDB werken samen om gegevens te analyseren en de eerste bevindingen te produceren.

Het lanceringsevenement benadrukte de waarde van data voor beleidsontwerp en presenteerde voorlopige analyses van leefomstandigheden in het hele land. Diletta Doretti, Resident Representative van de Wereldbank voor Suriname en Guyana, onderstreepte het belang van het meten van leefomstandigheden en het delen van gegevens voor empirisch onderbouwd beleid en interventies. De IDB en de Wereldbank nodigen belanghebbenden uit om samen te werken bij het verkennen van de openbaar beschikbare gegevens.