In de vroege ochtend van vrijdag 12 januari 2024, rond 01.15 uur, betrapten en arresteerden bewakers van een beveiligingsbedrijf de 13-jarige D.K. op heterdaad.

D.K. was erin geslaagd een winkelpand aan de Van ‘t Hogerhuysstraat binnen te dringen. Attente bewakers van een ander bedrijf zagen de verdachte verdacht bij een bouwmaterialenzaak staan. Ze merkten op dat de metalen roldeur van de zaak op een kier stond, waardoor de verdachte naar binnen rolde. Onmiddellijk waarschuwden ze de politie van Bureau Nieuwe Haven en wisten de verdachte te arresteren toen hij weer naar buiten kwam.

Politieonderzoek onthulde al snel dat de verdachte, kort daarvoor werkzaam als klusjesman bij het bedrijf, een afstandsbediening van de metalen roldeur had gestolen om toegang te krijgen tot het winkelpand. De afstandsbediening werd bij D.K. aangetroffen en in beslag genomen voor strafrechtelijke doeleinden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is D.K. in voorlopige hechtenis genomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling jeugdzaken voor verdere onderzoek.