Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voert momenteel het project Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) uit, gefinancierd door de Wereldbank met technische assistentie van Solidaridad. SURGE maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD), uitgevoerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS). Het project heeft onlangs 10 Grant Agreements opgeleverd om Surinaamse micro-, kleine- en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) te ondersteunen. De ondertekening vond plaats op 26 januari 2024, onder leiding van directeur Karishma Mathoera, die getekende exemplaren aan de bedrijven overhandigde.

Directeur Mathoera benadrukte het succes van het SURGE-project en de mogelijkheid ervan om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Van de 77 deelnemende bedrijven zijn er 56 eigendom van vrouwen of worden geleid door vrouwen. Mathoera noemde de groeiplannen veelbelovend, met een verwachte groei in omzet, werkgelegenheid, export en spin-off in de komende 5 jaar.

Volgens Mathoera wordt de economische groei van een land gedragen door de ondernemersgeest, productiviteit en innovatie van haar bedrijven. Het ministerie zal samen met Solidaridad lokale ondernemers ondersteunen en begeleiden op hun weg naar groei en succes, waardoor ze een grotere bijdrage kunnen leveren aan de vooruitgang van de economie van Suriname.