In de vroege ochtend van donderdag 25 januari 2024 is de 37-jarige verdachte Ronny, K., door de politie van de afdeling Recherche Paramaribo en RBT-Paramaribo, in samenwerking met D.N.V., aangehouden wegens illegaal vuurwapenbezit.

De aanhouding volgde op informatie dat enkele mannen aan de Kalicharanweg in het ressort Kwatta herhaaldelijk met vuurwapens in de lucht schoten. Op videobeelden was te zien hoe een man een revolver vasthield, terwijl een andere man met een automatisch wapen in de lucht schoot.

Bij het huis van een van de verdachten werd een revolver van het merk Power Harm aangetroffen. In het huis van verdachte Ronny werden een revolver en een jachtgeweer gevonden. Ronny verklaarde bij de voorgeleiding dat deze wapens van zijn overleden vader waren en dat hij had verzuimd ze op zijn naam over te schrijven. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Ronny vrijgelaten, maar de twee revolvers en het jachtgeweer zijn in beslag genomen.

De opsporing van de voortvluchtige verdachte is nog gaande, terwijl het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Recherche Paramaribo.