De waarnemende posities van het hoofd van de douane en de directeur der belastingen zijn nu officieel bevestigd. Charda Girwar is benoemd tot hoofd van de douane, terwijl Marita Lautan-Wijnerman de functie van hoofd der Belastingen bekleedt. Op 26 januari 2024 ontvingen beide ambtenaren hun benoemingsbeschikkingen van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning.

De benoemingen vonden plaats tijdens een dankdienst ter ere van de Internationale Douanedag in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. Minister Raghoebarsing benadrukte het belang van een solide rechtspositie voor beide functionarissen, waardoor ze met meer gezag en daadkracht hun verantwoordelijkheden kunnen vervullen.

Zowel Girwar als Wijnerman werden tijdens de ceremonie aangemoedigd om de douane en belastingdienst naar een hoger niveau te tillen, met een focus op klantgerichtheid. Directeur Wijnerman benadrukte het gezamenlijke streven naar verbetering van inkomsten, zowel via directe als indirecte belastingen. Er staan binnenkort reorganisatie- en moderniseringsinitiatieven op de agenda om de efficiëntie van de processen te verhogen.