Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft recentelijk gesproken met Stichting Wan Okasi, die een groep mensen met een beperking vertegenwoordigt. Het overleg met president Chandrikapersad Santokhi op 25 januari 2024 richtte zich op het oplossen van kwesties met betrekking tot de tijdige uitbetaling van uitkeringen aan deze groep.

Na dit overleg zijn er meerdere verzoeken van vergelijkbare organisaties als Wan Okasi bij de minister binnengekomen. Omdat Wan Okasi niet alle individuen met een beperking vertegenwoordigt, erkent de regering de diversiteit binnen Suriname en streeft ernaar alle stemmen en zorgpunten van mensen met een beperking aan te pakken.

Harold Pultoo, voorzitter van de presidentiële werkgroep, werkt samen met minister Pané aan een dialoog met verschillende belangengroepen, zonder enige groep uit te sluiten. Minister Pané benadrukte het belang van brede vertegenwoordiging van mensen met een beperking in deze gesprekken, wat is gecommuniceerd aan Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Stichting Wan Okasi. Hij is op de hoogte gebracht van de intentie om ook andere groepen te betrekken.

Het overleg met Wan Okasi is uitgesteld om ruimte te bieden voor overleg met alle vertegenwoordigers. Het doel is om in de komende week een platform op te zetten met vertegenwoordigers van verschillende groepen mensen met een beperking. Het plan is om dit platform uit te nodigen voor overleg met het clusterteam van ministers die zich bezighouden met dit vraagstuk, om alle kwesties en perspectieven te bespreken en oplossingsmodellen te ontwikkelen.

De regering blijft toegewijd aan een alomvattende aanpak van de specifieke zorgen van alle personen binnen deze gemeenschap.