Het directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft een kennismaking georganiseerd tussen India Stack en overheidsinstanties als onderdeel van een Memorandum of Understanding (MOU) met de Indiase overheid.

Deze ontmoeting, gehouden op woensdag 7 februari 2024 in de vergaderzaal van het ministerie van EZ, richtte zich op samenwerking en kennisuitwisseling om inzichten te bieden voor de digitalisering van overheidsdiensten.

DTI-directeur Rafiq Ilahi benadrukte het belang van het leren van de implementatie van India Stack en hoe India deze technologie succesvol heeft toegepast voor haar burgers. Deze gelegenheid dient als platform om de behoefte aan digitale dienstverlening te identificeren en te verkennen.

Ministeries werden uitgenodigd om deel te nemen en te bespreken waar zij verdere begeleiding en technische assistentie nodig hebben van India. Ilahi benadrukte dat de bestaande infrastructuur verder kan worden ontwikkeld om beter aan te sluiten bij de behoeften en het beleid van de ministeries.