De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft in de ochtend van maandag 12 februari 2024 een belangrijke doorbraak geboekt in het onderzoek naar een gewelddadige diefstal op vrijdag 26 januari 2024 aan de Kwattaweg. De verdachte, W.B., die betrokken was bij de beroving van een seniore burger, is door de politie gearresteerd. De beroving vond plaats toen de vrouw probeerde in te stappen in een bus. Twee mannen op een bromfiets benaderden haar en rukten met geweld een deel van haar gouden halsketting weg.

Een dappere medepassagier schoot onmiddellijk te hulp, wat resulteerde in een fysieke confrontatie tussen de hulpverlener en de verdachte. De worsteling vond plaats langs de drukke Kwattaweg, waarbij de verdachte er uiteindelijk in slaagde om zich los te maken en te vluchten op een gereedstaande Yamaha bromfiets, vergezeld van zijn medeplichtige.

Het onderzoek werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten vanwege de ernst van de zaak. Dankzij waardevolle informatie, waaronder camerabeelden die via sociale media werden verspreid, kon KD de identiteit van een van de verdachten, genaamd R.S., vaststellen. De aangeefster herkende R.S. op een fotocollage van verdachten als een van de daders.

R.S., die ook wordt verdacht van een andere beroving in het politieressort Latour, werd op zaterdag 3 februari 2024 in dat onderzoek aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen. Na verdere analyse en onderzoek werd ook W.B. gelokaliseerd en gearresteerd op 11 februari 2024 op een adres in het ressort Flora.

Hoewel de politie erin geslaagd is om de verdachten aan te houden, blijft de buit van de beroving en de bromfiets waarmee het misdrijf werd gepleegd, nog spoorloos. Het onderzoeksteam van de afdeling Kapitale Delicten werkt nauw samen met andere politie-eenheden om de ontbrekende bewijsstukken te achterhalen en het verdere verloop van de zaak te bepalen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is ook W.B. in voorlopige hechtenis genomen.