Op zondag 11 februari 2024, rond 04.10 uur, reageerde de politie van bureau Livorno op een melding van buurtbewoners, waaronder een politieagent, die een dief op heterdaad hadden betrapt op de Pandit Paltan Tewarieweg.

Volgens de politieagent werd hij door zijn buurman gewaarschuwd over de aanwezigheid van een dief die kort daarvoor naar binnen keek bij een buurvrouw. De dief werd betrapt en vluchtte op een zwarte fiets. Tijdens de achtervolging sprong de dief van de fiets, klom over een schutting en werd uiteindelijk op een perceel gearresteerd.

De 32-jarige verdachte, Clyde R., werd bij zijn arrestatie in het bezit gevonden van een zwarte rugzak met kleding, witte handschoenen en een houwer. Ook werd op de fiets van de verdachte een zwarte tas aangetroffen met daarin een kogelwerend vest, zwarte schoenen en een bivakmuts.

Verdere onderzoek, inclusief camerabeelden, onthulde dat de verdachte Clyde gekleed was in een blauwe T-shirt, een bivakmuts en witte handschoenen droeg toen hij probeerde toegang te krijgen tot het voertuig van de politieman.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte Clyde in hechtenis genomen, terwijl het voertuig en de in beslag genomen goederen werden onderzocht door de politie van bureau Livorno.