In een onverwachte nationale storing zijn de Meta platforms, waaronder Facebook, Instagram en Messenger, momenteel onbereikbaar voor gebruikers wereldwijd. Deze onderbreking heeft geleid tot een golf van verontwaardiging en frustratie onder gebruikers, die massaal hun ongenoegen uiten op sociale media.

Op Facebook ontdekten getroffen gebruikers dat ze waren uitgelogd en niet konden inloggen, terwijl Instagram volledig onbruikbaar was.

Velen melden dat ze zijn uitgelogd en niet kunnen inloggen op hun accounts. Op Twitter uiten gebruikers hun ongemak en verbazing over de situatie. Een reactie luidt: “Dus @facebook speelt weer met zijn gebruikers… velen van jullie vertellen me dat je bent uitgelogd. Ik kan niet inloggen en mijn partner ook niet op haar tablet. Hetzelfde geldt voor Instagram… hoe slecht is dat!”

Een andere gebruiker deelde zijn ervaring en zei: “Ik dacht dat ik gehackt was. Ik blijf proberen een nieuw wachtwoord aan te maken, maar het blijft zeggen ‘fout’.”

De meldingen van gedwongen uitloggen veroorzaakten brede bezorgdheid onder gebruikers, die vreesden dat hun accounts gehackt waren. Diverse verontrustende uitdrukkingen waren trending op Twitter/X. Maar de foutmeldingen lijken het gevolg te zijn van problemen met het inlogsysteem van Facebook, niet van een hack of cyberaanval.

De onverwachte uitval heeft duizenden gebruikers getroffen die nu wachten op een oplossing van Meta platforms. Tot nu toe heeft het bedrijf nog geen officiële verklaring afgegeven over de oorzaak van de storing of wanneer de diensten weer operationeel zullen zijn.