Minister Dasai overhandigt schoonmaakgereedschappen aan een buurtbewoner, tevens voorzitter van een moskee te Sidoredjo

Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft vanmiddag het Krin Birti-project gelanceerd te Sidoredjo in het district Nickerie. Dit ambitieuze project, dat in vier districten wordt geïntroduceerd, namelijk Saramacca, Nickerie, Commewijne en Paramaribo, heeft als doel de leefomgeving te verbeteren, de publieke betrokkenheid bij milieubescherming te vergroten en de esthetische waarde van de gebieden te verhogen.

Na het bekijken van een video-presentatie over het project, werden de aanwezigen toegesproken door onder andere mevrouw Jiechel Kasandiredjo (Projectdrager Nickerie), een buurtbewoner en tevens voorzitter van een moskee te Sidoredjo, de heer Ritesh Sardjoe (Directeur Milieu), DNA-lid Harriët Ramdien, Burgermoeder Senrita Gobardhan en minister Dasai zelf.

Directeur Sardjoe deed een beroep op de gemeenschap om hun medewerking te verlenen, zodat Krin Birti een succes wordt. DNA-lid Ramdien toonde zich enthousiast over het project en beloofde de minister volledige ondersteuning. Zij benadrukte dat het succes niet onmiddellijk te verwachten is, maar het zal zeker komen.

Burgermoeder Gobardhan feliciteerde niet alleen Nickerie, maar specifiek de buurt, en bedankte het Ministerie van ROM voor dit waardevolle project. Ook zij beloofde haar volledige steun om van Krin Birti een succes te maken. Bovendien stelde de burgermoeder voor om Sidoredjo te erkennen als de ambassadeur van Nickerie op het gebied van een schoon milieu, gezien de altijd schone buurt.

Minister Dasai benadrukte dat het groeiende afvalprobleem in Suriname de aanleiding was voor dit project. Hij wees op de relatie tussen klimaatverandering en de manier waarop we met ons milieu omgaan. “Dit is een project dat veel inzet vereist, en met uw steun zal het zeker slagen. Laten we gezamenlijk werken aan een schoner Suriname”, aldus de minister.

Na de toespraken werd een billboard onthuld, en minister Dasai overhandigde een paar gereedschappen aan een groep voorbeeldige buurtbewoners die vrijwillig ervoor zorgen dat Sidoredjo schoon blijft.