Op donderdag 7 maart 2024 werd de recidivist M.C. opgespoord en gearresteerd door de politie van het bureau Wageningen. M.C. wordt verdacht van betrokkenheid bij vier afzonderlijke diefstallen binnen het genoemde ressort.

In het eerste incident, gelegen aan de Blauwkepantjieweg, wordt M.C. ervan beschuldigd twee zakken slijpmeel en vier woerden te hebben gestolen. Bij het tweede incident, op een adres aan de Industrieweg, heeft hij naar verluidt drie woerden buitgemaakt. De derde aangifte betreft een diefstal van een transformator op een ander adres aan dezelfde Industrieweg, terwijl de vierde zaak verband houdt met de diefstal van een woerd op een adres aan de Ritsweg.

Op dezelfde ochtend, rond 03.00 uur, werd M.C. op heterdaad betrapt bij een barak aan het Dimaplein, waar hij in het bezit was van een transformator. Een buurman ontdekte hem en wist de transformator van hem af te nemen, aangezien M.C. bekend staat als recidivist bij de buurtbewoners. De buurman bracht de politie op de hoogte van het incident en overhandigde de transformator aan de wetsdienaren van het politiebureau.

Na het voorval werd M.C. opgespoord en gearresteerd. Hij heeft bekend ook betrokken te zijn geweest bij de drie andere diefstallen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is M.C. in verzekering gesteld door de politie.