Official visit of the World Bank in Suriname #RA1photography contact / follow us on FB & insta Snap: ra1_photography mob/ app 597 8626446

Op maandag 18 maart 2024 besprak President Chandrikapersad Santokhi tijdens een bijeenkomst in het perscentrum de studiereis voor Nederlandse juristen, georganiseerd door het advocatencollectief ‘Soedamah Advocaten’ in samenwerking met ‘MR. in opleidingen’ uit Nederland. Aanwezig waren onder andere de directeur van Soedamah Advocaten, dr. mr. L. Soedamah, de oprichter en general manager van ‘MR in opleidingen’, mr. L Pollaert, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden kabinet van de president, mr. Moensi, en verschillende juristen van het kabinet van de president.

President Santokhi benadrukte het belang van samenwerkingsverbanden tussen Nederland en Suriname op verschillende gebieden. De studiereis biedt Nederlandse advocaten de kans om bij- en nascholingscursussen te volgen in Suriname, met ruimte voor zowel educatie als ontspanning. Mr. Soedamah, de organisator van de reis, deelde zijn intenties met de president en benadrukte de interesse van Nederlandse juridische deskundigen in Suriname, wat zal leiden tot kennisuitwisseling en een win-winsituatie.

Voor mr. Leon Pollaert is het essentieel dat deelnemers niet alleen kennis vergaren, maar ook de mogelijkheid krijgen om deze te actualiseren en verdiepen, met uitgebreide voorbereiding op diverse casussen en processtukken. De cursus, die op 18 maart eindigde, behandelde onderwerpen als letselschade, vreemdelingenrecht en arbeid & sociale zekerheid. Tijdens de bijeenkomst in het perscentrum benadrukte President Santokhi de steun van zijn regering voor de verbetering van de samenwerking, met een aanstaande beëdiging van een nieuwe rechter als voorbeeld van de investeringen in de rechterlijke macht. Hij bevestigde de voortzetting van de goede samenwerking met Nederland en de bereidheid om deze verder te verbeteren, terwijl hij afsluitend verklaarde: “Wij zullen geen water bij de wijn doen”.