Op dinsdag 12 maart 2024 heeft de buitengewone en gevolmachtigde Ambassadeur van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta, haar geloofsbrieven gepresenteerd aan Sir Patrick Allen, de Gouverneur-Generaal van Jamaica. Hiermee treedt Ambassadeur Paulus-Aminta op als de niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Jamaica. De ceremonie vond plaats in het King’s House in Kingston.

Voorafgaand aan de ceremonie bood Ambassadeur Paulus-Aminta een kopie van de geloofsbrieven aan minister Kamina Johnson Smith van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel, gevolgd door een bilateraal overleg om de bilaterale samenwerking tussen beide landen te versterken en samenwerkingsgebieden te bespreken.

Tijdens haar bezoek voerde Ambassadeur Aminta verschillende werkbesprekingen, waaronder met minister van Cultuur, Gender, Entertainment en Sport, Olivia Grange, en Angella Rose-Howell, directeur van het Caraïbisch en Amerikaans Departement. Deze gesprekken richtten zich op samenwerkingsgebieden zoals sport, cultuur, landbouw, toerisme, luchtvaartverbinding, handel en investeringen.

De diplomatieke week van Jamaica biedt jaarlijks de gelegenheid voor nieuwe ambassadeurs om hun geloofsbrieven aan te bieden, terwijl alle andere bij Jamaica geaccrediteerde ambassadeurs aanwezig zijn om de samenwerkingsagenda’s verder uit te voeren. Ambassadeur Paulus-Aminta werd vergezeld door Onderdirecteur Bilaterale Aangelegenheden Sachi Soekhoe en Sandra Glasgow, Honorair Consul van de Republiek Suriname in Jamaica.