In de vroege ochtend van maandag 13 mei 2024 zijn twee inzittenden van een voertuig ernstig gewond geraakt toen hun auto over de kop sloeg aan de R.P. Bharosstraat in Nieuw Nickerie.

De politie van Nieuw Nickerie ontving omstreeks 03.00 uur een melding van een verkeersongeval waarbij een auto was gekanteld en in een sloot langs de weg was beland. Ter plaatse troffen de agenten twee zwaargewonden aan, van wie een ernstig hoofdletsel had en beiden waren niet aanspreekbaar. De slachtoffers werden met spoed per ambulance naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) gebracht, en een van hen is vanwege de ernst van de verwondingen doorgestuurd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beide slachtoffers verkeren in kritieke toestand.

De bestuurder van het voertuig liet de gewonden achter en werd vermoedelijk door iemand anders opgehaald. Volgens omstanders betrof het de 37-jarige R.S., alias “Doendel”, die met hoge snelheid reed. Vermoedelijk verloor hij de controle over zijn voertuig, waardoor het in de sloot belandde. Later die dag werd de verdachte aangetroffen op de Spoedeisende Hulp van het MMC, waar hij na medische behandeling door de politie werd aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek door de politie. Het onderzoek is overgedragen aan de Verkeersonderzoek Unit van Regio West.