De recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei 2024 tijdens “Operatie Zero Tolerance” twee verdachten aangehouden: R.G. (38) werd gearresteerd op zijn woonadres in de omgeving van Charlesburg en O.K. (52) werd vastgezet na een oproep, in de buurt van de Floralaan. Beide arrestaties volgden op afzonderlijke aangiftes waarin personen die een vuurwapenvergunning hadden aangevraagd, werden gebeld door iemand die zich voordeed als politie-inspecteur. Deze persoon beweerde de vergunningaanvragen te kunnen versnellen tegen betaling in valuta en SRD.

De afspraak werd gemaakt om de aanvragers op het Parket van de Procureur-Generaal (PG) aan de Limesgracht te ontmoeten met het gevraagde geldbedrag. Bij aankomst gaven de aanvragers het geld aan een zogenaamde bode van het Parket, die het verder zou bezorgen aan de beller. Vervolgens werden de aanvragers gebeld door de nep-inspecteur, die hen zei naar huis te gaan omdat de PG in vergadering was en de documenten niet kon ondertekenen. De volgende dag bleek het telefoonnummer van de nep-inspecteur uitgeschakeld en waren de aanvragers niet meer in staat contact op te nemen. Beide slachtoffers deden aangifte, waarna de zaak werd overgedragen aan de recherche.

Tijdens het onderzoek kwamen twee personen in beeld die vervolgens werden opgespoord en gearresteerd. Het voorlopige onderzoek toonde aan dat beide verdachten werkzaam waren als taxichauffeurs en door een onbekende persoon waren gevraagd pakketten op te halen bij het Parket en te bezorgen op adressen in Nickerie en Geyersvlijt, waarvoor zij aanzienlijke geldbedragen ontvingen. Omdat de politie vermoedt dat de verdachten meer weten over deze zaak, zijn zij voor verder verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van overige verdachten. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten in verzekering gesteld in afwachting van het verdere onderzoek.