Op dinsdag 21 mei 2024 heeft de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in China, Pick Fung Chong, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president van Zuid-Korea, Yoon Suk Yeol, in zijn kantoor in Seoul. Hiermee is Chong de eerste niet-residerende ambassadeur van Suriname in Zuid-Korea. De ceremonie werd bijgewoond door de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Cho Tae-yul, en andere hoge functionarissen. Ook enkele andere ambassadeurs overhandigden hun geloofsbrieven die dag.

Na de ceremonie verwelkomde president Yoon de ambassadeurs en sprak zijn vertrouwen uit in hun inzet voor versterking van de relaties met Zuid-Korea. Chong bracht namens president Chandrikapersad Santokhi hartelijke groeten over en benadrukte de dankbaarheid van Suriname voor de samenwerking binnen het Official Development Assistance Framework (ODA) en de CARICOM-Korea samenwerking. Ze sprak ook over Surinames deelname aan het Economic Development Cooperation Fund (EDCF).

Chong wees op de verwachte opening van de Zuid-Koreaanse ambassade in Paramaribo later dit jaar en beloofde de samenwerking verder te versterken tijdens haar ambtstermijn. Op woensdag 22 mei 2024 ontmoette Chong de Directeur-Generaal voor Latijns-Amerikaanse en Caribische zaken, Han Byoung-yin, op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Seoul. Ze bespraken gemeenschappelijke belangen en toekomstige stappen ter versterking van de bilaterale relatie tussen Suriname en Zuid-Korea, die diplomatieke betrekkingen onderhouden sinds 28 november 1975.