Als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP) krijgt de Waterkant een facelift. De lancering vond plaats op 3 juni 2024 op het oude Vlaggenplein, dat eveneens wordt gerenoveerd. Het project moet volgens planning binnen 15 maanden voltooid zijn.

De voorbereidingen begonnen twee jaar geleden, maar de werkzaamheden startten later vanwege de tijdelijke verplaatsing van souvenir- en eetkraampjes. Onderdirecteur Cultuur Clifton Braam benadrukt dat het een duurzaam project is waarvan Suriname lang zal profiteren. Het oude Vlaggenplein wordt omgebouwd tot een amfitheater voor entertainment. Daarnaast wordt gewerkt aan het gebied vanaf het parkeerterrein van de Nationale Assemblee tot aan het Waaggebouw. Volgens projectmanager Natasje Deul krijgt de plek nieuwe banken, meer verlichting, verharde looppaden, meer groen, twee toiletgroepen en een multifunctionele ruimte voor activiteiten zoals rolschaatsen en spelletjes.

Er is uitgebreid overleg geweest met de omliggende bedrijven om hen voor te bereiden op mogelijke overlast, zoals beperkte parkeerruimte. De parkeergelegenheid bij de Centrale Bank van Suriname wordt beperkt, en andere bedrijven wordt verzocht elders te parkeren. Samen met de districtscommissaris wordt een actieplan voor daklozen ontwikkeld, waarbij fondsen worden gezocht voor hun opvang.

Het project wordt gefinancierd door een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, specifiek door de Project Implementation Unit (PIU) van het directoraat Cultuur. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Baitali NV en gesuperviseerd door ILACO NV.