De 17-jarige roofverdachte B.P. is op donderdag 6 juni 2024 door het Arrestatieteam (AT) aangehouden in de buurt van Zorg en Hoop. In september 2023 beroofde hij samen met een kompaan een vrouw van haar mobiele telefoon aan de Licaniastraat in het Floraproject. De twee verdachten vluchtten na de beroving op een bromfiets.

Het onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. B.P. kwam tijdens het onderzoek in beeld en vluchtte naar de Franse kant toen hij doorhad dat de politie hem opspoorde. Onlangs keerde hij terug naar Paramaribo, waar hij door de politie werd gesignaleerd en na verkregen informatie werd aangehouden. Hij is overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. De gestolen telefoon is inmiddels verkocht en de opbrengst verdeeld tussen de verdachten. De aanhouding van zijn kompaan is in gang.

Vermeldenswaardig is dat B.P. vorig jaar ook een beroving pleegde in het district Nickerie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.