Woensdag 12 juni omstreeks 18.20 uur ging de politie van het politiebureau Kwatta naar de Patatastraat voor een onderzoek na een melding van een vrouw dat haar vader telefonisch onbereikbaar was en zij vermoedde dat er iets mis was. Samen met de dochter ging de politie naar de woning van de vader, waar niemand reageerde op hun geroep. Er hing echter een onaangename geur, waarna de politie de niet-vergrendelde voordeur opende en de woning betrad.

In de keuken werd onder de tafel het lichaam van een man van Creoolse afkomst aangetroffen, slechts gekleed in adamsgewaad en in staat van ontbinding. De dochter verklaarde dat haar vader alleen woonde op het adres. Via het Command Center werden de nodige instanties ingeschakeld. Verder onderzoek toonde braaksporen aan de deurlijst en overhoop gehaalde laden in de keuken.

Een misdrijf wordt niet uitgesloten. De dood werd vastgesteld door de ingeschakelde arts, en het lichaam werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. Het onderzoek is nog gaande.