Op 23 juni werd “The Olympic Day” wereldwijd gevierd om een gezonde en actieve levensstijl te promoten. In Suriname organiseerde het Surinaams Olympisch Comité (SOC) een interactief sportevenement op het Onafhankelijkheidsplein en in de Congreshal. Dit evenement bracht vele Surinamers samen om deel te nemen aan diverse sportactiviteiten en de olympische waarden van beweging, educatie en ontdekking te omarmen.

Aanwezig waren onder anderen de Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste, directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, SOC-voorzitter Ramon Tjon-A-Fat, andere bestuursleden van het Olympisch Comité en sporters. President Chandrikapersad Santokhi opende het evenement en benadrukte in zijn toespraak de gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid en individuen voor het bevorderen van een gezonde levensstijl. Hij kondigde aan dat Staatsolie tijdens een recente aandeelhoudersvergadering USD 2,5 miljoen heeft vrijgemaakt voor sportactiviteiten dit jaar.

Het evenement bood de aanwezigen de kans om kennis te maken met verschillende olympische sporten die in Suriname worden beoefend, gepresenteerd door het SOC en haar lidbonden. De deelnemers konden ook meteen lid worden van sportverenigingen.

Dit jaar markeert niet alleen de Olympische Spelen in Parijs, maar ook het 65-jarig jubileum van het SOC, opgericht op 4 september 1959. President Santokhi herinnerde aan de rijke olympische geschiedenis van Suriname en eerde atleten zoals Letitia Vriesde en Anthony Nesty voor hun opmerkelijke prestaties. Hij benadrukte dat sport de potentie heeft om Suriname wereldwijd op de kaart te zetten en bij te dragen aan economische ontwikkeling en toerisme.