Zes verdachten, namelijk I.G. (47), B.T. (28), J.A. (32), G.W. (40), C.F. (33) en F.K. (45), allen wonende in verschillende gebieden waaronder Manbarieweg, Sohanweg, Majosteeg, Nieuwweergevondenweg, Kawanadorp, en de vrouwelijke verdachte C.F. die in Frankrijk verblijft, zijn op zaterdag 29 juni 2024 gearresteerd door een gemengd team van de politie van Regio Oost en gespecialiseerde diensten. Ze worden verdacht van diefstal van twee buitenboordmotoren. De politie wist het zestal te betrappen tijdens het uitladen van de motoren uit een boot, bedoeld om ze in een gereedstaand voertuig te plaatsen, op een locatie in Albina, district Marowijne.

Aangezien de verdachten geen documenten konden tonen voor de motoren en de herkomst niet konden verklaren, bestond het vermoeden dat de Yamaha 50 pk buitenboordmotoren van misdrijf afkomstig waren. Uit voorlopig politieonderzoek bleek dat de verdachten de motoren aan de Franse zijde hadden gestolen en illegaal naar Suriname hadden gesmokkeld voor verkoop.

Tijdens het onderzoek kwam ook naar voren dat verdachte C.A. (37) gezocht werd in een autozwendelzaak waar al aanhoudingen waren verricht, maar dat hij lange tijd voortvluchtig was en een valse naam opgaf bij zijn arrestatie. Het voertuig, de verdachten en de motoren zijn overgedragen aan de Recherche van Regio Oost voor verder onderzoek.