Op woensdag 10 juli 2024 is officieel het startsein gegeven voor het asfalteren van een belangrijk traject van de Kwattaweg, onderdeel van het grote project voor de rehabilitatie en asfaltering van de Oost-Westverbinding. Het werk, met een lengte van 27 km, vindt plaats tussen de Henry Fernandesweg en de 3e Rijweg.

Dave van der Lee, directeur van Tjongalanga N.V., benadrukte het belang van dit project voor de infrastructuur. Naast het asfalteren worden de bermen voorzien van riolering, afwatering en bestrating. Van der Lee vroeg weggebruikers om de instructies te volgen.

Imro Bikhari, RR-voorzitter en buurtbewoner, benadrukte het belang van de Kwattaweg voor de gemeenschap en bedankte de minister voor de realisatie ondanks beperkte middelen.

Vikash Moenna, onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken, meldde dat de weg een nieuwe toplaag krijgt en dat er goede ontsluiting naar de zijwegen is voorzien. De ontwatering was een uitdaging, maar de trottoirs zijn nu verhard. Moenna benadrukte het verbod op aansluiting op de riolering en wees op de voordelen zoals snelle verkeersafwikkeling en veilige voetpaden. Hij verzocht weggebruikers de verkeerssnelheid te respecteren en niet op de voetpaden te parkeren.

Minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, onderstreepte het belang van deze upgrade: “De Kwattaweg wordt een zwaarverkeer-klasseweg. Dit is geen verkiezingsstunt, maar een duurzame verbetering van onze infrastructuur.”

De voltooiing van het project is gepland voor eind augustus, waarbij de minister alle weggebruikers oproept om veiligheid als prioriteit te stellen en de nieuwe voorzieningen te respecteren.