De 23-jarige M.O., beter bekend als “Rediman” en woonachtig in de omgeving van de Ladesmastraat, is op zaterdag 13 juli 2024 aangehouden door de politie van het Bureau Nieuwe Haven.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer zijn voertuig naar een carwash aan de Watamaleostraat had gebracht. Op een bepaald moment werd hij benaderd door M.O., die om geld vroeg. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben, sloeg M.O. hem met een fles op het hoofd. Vervolgens gooide hij nog enkele flessen naar het slachtoffer. Hierbij vielen de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer uit zijn tas. Uit angst zag het slachtoffer toe hoe de verdachte geld en een dure parfum stal en daarna vertrok.

Na een algemene oproep aan de eenheden in het veld, wist de politie van het bureau Nieuwe Haven de verdachte na goed speurwerk in het ressort Latour aan te houden. De verdachte werd vervolgens naar het politiebureau Latour overgebracht voor verhoor. Het gestolen geld werd niet bij de verdachte aangetroffen, vermoedelijk heeft hij het voor eigen gebruik gebruikt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in afwachting van verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld.