De 20-jarige verdachte J.W. is op zaterdag 13 juli 2024 door alerte buurtbewoners aangehouden na een roofoverval in het ressort De Nieuwe Grond. Kort daarna werd de tweede verdachte, de 29-jarige J.S. alias ‘Bim’, door de Recherche van Regio Midden aan de Ramgoelamweg opgespoord en gearresteerd.

Het duo wordt ervan verdacht, samen met vermoedelijk twee voortvluchtige kompanen, in de vroege ochtend van 13 juli 2024 een gewapende roofoverval te hebben gepleegd in een woning in het eerder genoemde ressort. Tijdens de overval bevonden een moeder en haar zoon zich in de woning. De zoon bood weerstand, waardoor de verdachten alleen met een mobiele telefoon konden vluchten. De verdachten waren bewapend met een vuurwapen en een scherp voorwerp. Het scherpe voorwerp werd bij J.S. aangetroffen en in beslag genomen. Het vuurwapen wordt vermoedelijk door een van de voortvluchtige kompanen gehouden. De politie werkt aan de aanhouding van deze voortvluchtigen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten J.S. en J.W. in afwachting van verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld.