Op dinsdag 16 juli 2024 zijn twee verdachten, R.W. en D.J., aangehouden door de Stootgroep Oost in samenwerking met de recherche Oost. Ze worden verdacht van diefstal middels braak (woninginbraak). Kort daarvoor hadden ze ingebroken in een woning op Siparipabo en probeerden in dezelfde buurt een tweede woning binnen te dringen. Toen een bewoner hen zag en begon te schreeuwen, vluchtten de verdachten.

De politie zette de achtervolging in en wist hen op Richelieu klem te rijden. De verdachten probeerden te voet te ontsnappen, maar de politie kon hen arresteren. In hun voertuig werden breekwerktuigen en goederen van de woninginbraak aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten meerdere inbraken hebben gepleegd, aangezien hun voertuig, een grijze Toyota Premio oud model met kenteken 30-03 UP, vaker verdacht is gesignaleerd in woongebieden langs de Oost-Westverbinding.

De zaak is overgedragen aan de politie van Richelieu. Beide verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.