Op woensdag 17 juli 2024 ontving de politie van Brownsweg een melding van een beroving bij 21 pasie, waarbij het slachtoffer S.S. (35) een schotwond opliep en met spoed naar de medische zending werd gebracht voor hulp. Militairen van post Brownsweg, samen met politie Brownsweg en politie Kraboe Doi, gingen ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst troffen ze twee andere slachtoffers aan, waarvan K.B. niet aanspreekbaar was. Het derde slachtoffer, A.M., bleef ongedeerd. In de buurt van het voertuig van de slachtoffers werden enkele 9 mm patroonhulzen en lege flesvormige patroonhulzen, vermoedelijk van AR 15 wapens, gevonden.

S.S. verklaarde dat hij samen met twee mannen over de weg van 21 pasie reed richting Atjoni. Ongeveer 1 km van de hoofdweg zagen ze plotseling drie gewapende en gemaskerde mannen op de weg. Deze mannen, vermoedelijk van Marron afkomst, schoten op het voertuig. Hierdoor verloor de bestuurder de controle, waardoor het voertuig op de verhoogde berm langs de weg kantelde. De daders renden naar het voertuig en hielden de slachtoffers onder schot, waarbij ze een schoudertas met SRD 800 en persoonlijke spullen stalen. Een van de verdachten schoot opzettelijk op het rechterbeen van S.S. Kort daarna kwam er een vrachtwagen aanrijden, waarop de daders het bos invluchtten. De vrachtwagenchauffeur bracht S.S. naar politie Brownsweg.

Het voertuig werd door een sleepdienst naar politie Brownsweg gesleept. De twee slachtoffers werden met een ambulance van de Medische Zending naar de SEH gebracht voor behandeling. Het onderzoek naar deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Recherche van Midden, die werkt aan de aanhouding van de verdachten.