De 30-jarige M.M., woonachtig in de omgeving van de Pan Cabo Weg, is op maandag 15 juli 2024 aangehouden door de politie van bureau Latour wegens valsheid in geschrifte.

Uit voorlopig politieonderzoek blijkt dat M.M. een voertuig, dat niet op zijn naam stond, met een valse verklaring heeft overgeschreven en vervolgens heeft doorverkocht.

Volgens de aangeefster G.C. (45) kocht zij in januari vorig jaar een auto met een hypotheek. Ze had afgesproken met haar broer M.M. dat hij als taxi mocht rijden en haar elke maand een bepaald bedrag zou betalen. M.M. begon in augustus 2023 met rijden, maar betaalde zijn zus niet zoals afgesproken. Hoewel ze dit aanvankelijk niet erg vond, veroorzaakte hij de volgende maand een aanrijding waardoor het voertuig total loss werd verklaard door de verzekering.

Na enige tijd vertelde M.M. zijn zus dat hij het voertuig had doorverkocht voor een bedrag in USD, wat haar niet beviel. Hierop deed zij aangifte bij de politie. M.M. wist langere tijd uit handen van de politie te blijven, maar meldde zich uiteindelijk op 15 juli 2024 bij politiebureau Latour.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is M.M. in verzekering gesteld.