De drie verdachten L.R. (40), R.S. (50) en F.K. (18) zijn aangehouden op basis van de Wet Economische Delicten. De verdachte N.P. (37) werd met een schotwond opgenomen in het Mungra Medisch Centrum. De politie van de Corantijnpolder kreeg in de vroege ochtend van vrijdag 19 juli 2024 een melding over smokkelactiviteiten bij de Clara Sluis in het district Nickerie.

De politie ging naar de locatie voor onderzoek en trof daar een pick-up aan met een man in de laadbak en verschillende zakken suiker nabij de kreek bij de Clara Sluis. Daarnaast stond er een boot met draaiende motor in de kreek, geladen met meerdere zakken suiker. Toen de mannen de politie zagen, vluchtten ze. De politie loste waarschuwingsschoten om hen te stoppen. De 37-jarige bootsman N.P., die zich op dat moment in de boot bevond, voer weg.

Bij inspectie van de pick-up werden 22 zakken suiker van elk 50 kg aangetroffen en in beslag genomen. Verdachten L.R. en R.S. werden ter plekke aangehouden, en kort daarna werd F.K. in de buurt ook opgepakt. De verdachten, de goederen en de pick-up werden naar het politiebureau gebracht. Rond 02.50 uur ontving de politie een melding van het Mungra Medisch Centrum dat een man met een schotwond was binnengebracht. De politie herkende de man als de 37-jarige bootsman N.P., die een schotwond in zijn borst had opgelopen en in het ziekenhuis werd opgenomen voor medische hulp. De boot waarmee N.P. was gevlucht, is nog niet gevonden. Na verhoor werden de verdachten L.R., F.K. en N.P. vrijgelaten. Het onderzoek is nog gaande.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is verdachte R.S. in verzekering gesteld.