De 24-jarige C.S. is aangehouden wegens poging tot doodslag en het negeren van een ambtelijk bevel om te stoppen. Zijn vriendin, de 21-jarige Ch.S., die als passagier in de auto zat, werd eveneens aangehouden. Een gemengde politieoperatie hield op zondag 21 juli 2024 omstreeks 02.00 uur verkeerscontroles op strategische plekken in Paramaribo-Noord.

Bij de kruising van de Mahonylaan en de weg naar Maretraite gaf een politieagente een stopteken aan een grijze Toyota Ractis. Terwijl het voertuig naar de andere agenten werd geleid voor een controle, negeerde de bestuurder plotseling het stopteken en reed met volle vaart op de agente af. De bestuurder reed haar voorbij en werd onmiddellijk achtervolgd door de pro-surveillance.

Het voertuig werd later gevonden in het ressort Geyersvlijt, waar de bestuurder probeerde te vluchten. Hij werd echter kort daarna samen met zijn vriendin aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Geyersvlijt. C.S. bleek niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn vriendin werd na verhoor vrijgelaten. Het voertuig is in beslag genomen. De politie van Geyersvlijt zet het onderzoek voort.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is C.S. in verzekering gesteld.