Op donderdag 25 juli 2024 kwam een 16-jarig meisje, vergezeld door haar oom, naar het politiebureau Nieuwe Haven. Ze wilde haar kleren ophalen uit de woning van haar vriend aan de Drambrandersgracht, maar haar vriend weigerde. De politie verleende assistentie en ging met haar mee. Onderweg zag ze het voertuig van haar vriend en wees dit aan de politie, die het voertuig tot stoppen sommeerde.

Tijdens het gesprek met de bestuurder, de vriend van het meisje, rook de politie marihuanageur uit het voertuig. Bij nader onderzoek troffen ze in een tas op de vloer bij de bijrijderzijde een hoeveelheid marihuana aan. De bestuurder en de bijrijder beschuldigden elkaar van het bezit van de tas. Bij verdere controle vond de politie bij de bestuurder SRD 18.000 in verschillende coupures, twee zakjes hasj, vloeipapier en twee lege hulzen.

Beide mannen werden aangehouden en naar het bureau gebracht. De drugs, het geld, de auto en andere zaken werden in beslag genomen. Het bleek om 1 kilo marihuana te gaan. De verdachten zullen worden voorgeleid, en de zaak is overgedragen aan de afdeling Narcotica. Het onderzoek loopt nog.