Op dinsdag 23 juli 2024 heeft de politie van bureau Uitvlugt, samen met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), de 24-jarige verdachte J.A. aangehouden op de hoek van de Sagopalm- en Printastraat. Zijn twee medeplichtigen, R.B. (20) en J.K. (22), werden later door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) opgepakt. Een vierde verdachte wist te ontsnappen.

De politie kreeg rond 13.40 uur een melding van een inbraak aan de Alesikondestraat. De bewoner was rond 09.00 uur vertrokken en werd later door buren geïnformeerd dat er was ingebroken. Bij thuiskomst zag hij dat zijn appartement overhoop was gehaald en dat er goederen waren gestolen. De daders waren via een zijraam binnengekomen.

De verdachten, die zich in een grijsgelakt voertuig verplaatsten, werden door de politie klemgereden in het ressort Uitvlugt. Hoewel ze wisten te ontsnappen, werd de gehuurde auto achtergelaten met daarin onder andere een flatscreen televisie, een stofzuiger, een gasbom, en diverse persoonlijke items.

Uit het onderzoek bleek dat M.D. het voertuig op 20 juli 2024 had gehuurd voor zijn zwager J.A., omdat deze geen rijbewijs heeft. De drie aangehouden verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie werkt aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachte.