Op zaterdag 10 augustus 2024 heeft het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op basis van ontvangen informatie een revolver in beslag genomen bij een verdachte. Het bleek dat het wapen door de persoon met de bijnaam “Susu” als onderpand was gegeven aan de verdachte. Tijdens het vervolgonderzoek, in de nacht van 10 augustus 2024, heeft het RBTP de verdachte M.P., alias “Susu” (29), die in de buurt van de Menkendam woont, aangehouden. Uit voorlopige bevindingen blijkt dat M.P. het wapen had ontvangen van enkele personen die werkzaam waren bij een Carwash aan de Gompertstraat in Paramaribo-Noord en het wapen eerder als onderpand hadden afgestaan. Op aanwijzing van M.P. zijn drie andere verdachten aangehouden: de broers J.V. (26) en A.E. (18) uit de buurt van de Ragoebarsinghweg, en C.J. (25) uit de buurt van de Koni Konistraat.

Bij een doorzoeking van de woning van de broers zijn in de slaapkamer van A.E. verschillende soorten munitie, waaronder een hagelpatroon, een flessenhalspatroon en een 10 mm patroon, evenals een zwarte muts, twee pijpentangen en cellulair toestellen van de merken Blu en Samsung in beslag genomen.

Het onderzoek heeft ook aangetoond dat het vuurwapen in februari 2024 door een persoon met de naam “Sparta” als onderpand was gegeven aan J.V. tegen een bedrag in Amerikaanse dollars. J.V. heeft het wapen op 8 augustus 2024 samen met M.P. opnieuw als onderpand afgestaan aan een persoon in Latour voor een bedrag in Surinaamse dollars.

De verdachten M.P., J.V., A.E. en C.J. zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn J.V. en A.E. in verzekering gesteld voor verder onderzoek, terwijl M.P. en C.J. na verhoor zijn vrijgelaten.