Op woensdag 4 september 2024 hebben de politie van bureau Calcutta en medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing (FO), in het bijzijn van familie, het lichaam van de 52-jarige Sh.M. (gehuwd met R.H.) opgegraven achter het perceel waar ze verbleef aan de Rijweg naar Coppename in het district Saramacca. De vrouw was sinds 3 september 2024 als vermist opgegeven door een familielid.

Sh.M. woonde met haar echtgenoot in Nederland en verbleef de afgelopen drie maanden als vakantieganger in Saramacca. Toen het stel zou terugreizen naar Nederland, bleek de vrouw onvindbaar en was ze telefonisch niet bereikbaar. Familieleden bezochten het verblijf en troffen haar echtgenoot daar aan, die onsamenhangende verklaringen aflegde. De politie werd ingeschakeld, en ook daar gaf de man tegenstrijdige verklaringen.

Bij onderzoek op het erf van de woning vond de politie een dameshandtas, gewikkeld in plastic, met persoonlijke spullen van de vermiste vrouw, waaronder haar paspoort en mobiele telefoon. De echtgenoot ontkende te weten hoe de tas daar was gekomen. De politie doorzocht vervolgens het gebied en ontdekte een vers paadje dat leidde naar een plek in het bos waar iets begraven lag. Daar werd het lichaam van Sh.M. gevonden.

De echtgenoot, R.H., werd als verdachte aangehouden maar blijft ontkennen betrokken te zijn bij de dood van zijn vrouw. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten (KD). Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is de man in verzekering gesteld. Het lichaam van de vrouw is in beslag genomen voor verder onderzoek en obductie.